Het verloop van een traject

De kennismaking

Een coachtraject begint altijd met een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we samen de vragen en wensen die je hebt en welke doelen je hebt wat betreft je studiekeuze of loopbaan.

Zo leer je mij kennen en ik leg je uit hoe we met jouw vragen aan de slag gaan, het aantal gesprekken dat ik verwacht met je te voeren en ik geef een indicatie van de kosten. Zodat je kunt beslissen of je een traject met mij wilt aan gaan.

Als niet jijzelf maar je leidinggevende de opdrachtgever is, kunnen we indien gewenst, na het intakegesprek een gesprek inplannen waarbij jouw leidinggevende aanwezig is om de geformuleerde doelen te bespreken.

Opdrachtbeschrijving

De doelen en andere afspraken worden door mij tot een opdrachtbeschrijving verwerkt.

De gesprekken

De beantwoording van je vragen gebeurt aan de hand van professionele gespreksvoering en onder andere door het instrument Motivatiekompas® te gebruiken. Met behulp van dit instrument wordt uit voldoening gevende activiteiten van jouw verleden het patroon van gemotiveerd gedrag in kaart gebracht. Wat drijft en wat motiveert jou?
In gesprekken en met aanvullende opdrachten onderzoek je hoe je deze kennis kan inzetten om keuzes voor jouw toekomst te maken.

Eindevaluatie

In het laatste gesprek wordt teruggekeken op het loopbaantraject en het resultaat ervan. Samen bekijken we ook hoe het stappenplan voor de nabije toekomst zo goed mogelijk kan worden uitgevoerd. Als de leidinggevende de opdrachtgever is kan het goed zijn als deze bij het eindgesprek aanwezig is om het resultaat mee te verankeren.

Omvang

Dit is geheel afhankelijk van jouw vraag en wensen. Gemiddeld duurt het traject zes tot acht gesprekken van ongeveer één tot anderhalf uur. Locatie van de gesprekken in overleg te bepalen.