Wie ben ik

Ik kan mij na ruim 15 jaar nog steeds geen leukere baan voorstellen als begeleider van (jonge) mensen die vastlopen op een keuzemoment. Deze mensen zodanig begeleiden dat ze weer in staat zijn om zelf de regie te nemen over hun studie of werk.

Tijdens mijn werk als docent en decaan op een middelbare school heb ik mijn expertise verworven in het begeleiden van jongeren. Ik heb daar velen zien worstelen met de vragen als “Welke studie ga ik straks volgen? Wat voor werk wil ik straks doen?”. Als docent op het MBO zie en ontmoet ik studenten die een verkeerde keuze hebben gemaakt, die een studie afmaken maar niet willen werken in de afstudeerrichting.

Door mijn volwassen kinderen kom ik in contact met jong volwassenen die keuzestress hebben. Ook wel het dertigersdilemma genoemd. “Is dit wel wat ik wil? Wat ga ik nu doen? Carrière maken, verder studeren of toch eerst reizen?

Zelf ben ik ook vastgelopen op een keuze. Blijf ik op een middelbare school werken of kies ik voor een andere werkomgeving? Wil ik mijn werk als decaan wel opgeven? Bij deze zoektocht heb ik begeleiding gehad van een motivatiespecialist. Zijn we samen op zoek gegaan naar wat mij motiveert en drijft.

Daarom heb ik mijn eigen bedrijf als studiekeuze- en loopbaancoach gestart. Ik heb mij gespecialiseerd in het analyseren van motivatie en drijfveren. Zodat ik mensen kan begeleiden in hun keuzeproces.